autoDNA svetuje
Avtomobilske kamere

Avtomobilske kamere. Ali jih je vredno kupiti?

17 januarja 2019

Vgrajena kamera je uporabno orodje za vsakega voznika. To bo imelo pozitiven učinek na druge voznike in lahko dokazuje vašo nedolžnost v primeru prometne nesreče. Ni pametno varčevati na račun vgrajene kamere, saj je to včasih zna biti nespametna poteza. Bodite pozorni in kupite kamero, ki ustreza vašim potrebam ter zahtevam.

Zakaj kupiti  kamero?

Danes postajajo kamere v vozilih vse bolj priljubljene. V prometu je veliko voznikov, ki redno kršijo prometna pravila. Več prometnih vozil opremljenih z vgrajenimi kamerami, večja je možnost zajemanja prometnih prekrškov in njihovo prijavljanje policiji. Samo dejstvo, da se je v prometu pojavilo vedno več vozil opremljenih z vgrajenimi kamerami lahko zagotovi boljše obnašanje drugih voznikov. Kamera v vozilu lahko pozitivno vpliva na voznikove navade saj, če veste, da se vaše aktivnosti ves čas beležijo se boste v prometu ravnali po predpisih. Gledanje video posnetkov lahko pomaga izboljšati vaše vozne navade. Medtem ne boste opazili, da med vožnjo delate napake, ki vam jih bo kamera razkrila.

kamera na vozilu ne pomaga le pri preprečevanju nesreč temveč pomaga tudi, ko se je zgodila. Če ste vozili po prometnih pravilih so posnetki dokaz. Posnetke lahko pošljete policiji, kar pomaga preprečiti, da bi vas povzročitelj nesreče poskušali obtožiti.

Ali imajo kamere tudi slabosti? Komajda vendar na žalost je lahko kamera v avtu dodatno breme za akumulator vašega avtomobila. Načeloma kamera ne bi smela povzročati težav, če gre za pravilno delujočo.

Kako izbrati pravilno kamero?

Na trgu je veliko različnih kamer. Nekateri od njih so na voljo le za 20 evrov. Poskusimo določiti, kaj je treba upoštevati pri nakupu.

Kakovost slike je pomembna

Kakovost slike je zelo pomembna.  Priporočena ločljivost je 1280 x 720 px (tako imenovana 720p ali HD ). Najbolj optimalna je FULL HD : 1920 x 1080 px. Če uporabljate fotoaparate z nižjo ločljivostjo, je kakovost slike slaba.

GPS

Če ima naprava še vedno GPS, ne bo samo shranila prometnih razmer, ampak tudi vašo lokacijo in hitrost. To je lahko koristno v mnogih primerih: uporabite ga lahko, če morate dokazati, da niste presegli hitrosti, in to bo omogočilo, da boste lahko ugotovili, kje ste med potovanjem doživeli določene dogodke.