autoDNA poroča
Citroen C5 Aircross

Citroen C5 Aircross

29 maja 2018

Citroen dodaja v svojo paleto C5 Aircross kot vodilnega SUV-a. Gre za koncept, ki je bil predstavljen že lansko leto v Šanghaju. Sprva je bil rezerviran zgolj za azijski trg vendar sedaj končno prihaja tudi v Evropo.

Zasnovan je na EMP2 platformi in je dolg 4,5 m ter njegova prostornost kabine omogoča prostor kar sedmim potnikom. Po besedah Citroena bo vožnja še udobnejša, kar gre zahvala novi generaciji hidravličnega vzmetenja in naj bi bila primerljiva z letenjem na “čarobni blazini.”

Na voljo bo kar v 30 barvnih kombinacijah, aluminjastimi platišči ter veliko stekleno panoramsko streho.

Notranjost predstavlja nov izgled. Armaturna plošča z vodoravnim dizajnom z velikimi navpičnimi zračnimi odprtinami se ujema z ravno, široko sredinsko konzolo. Nad konzolo se nahaja 8 palčni zaslon na dotik za upravljanje multimedije ter digitalna armaturna plošča.

Na voljo bo pet paketov notranje opreme ter veliko varnostnih pripomočkov. Kamera za nadzor prometa vgrajena v vzvratno ogledalo, 360-stopinjska kamera za nazdor okolice vozila, aktiven radarski tempomat s sistemom za opozarjanje nenadnega menjavanja voznega pasu.

Kupcem bosta na voljo dva dizelska motorja. BlueHDI 130 ter BlueHDI 180 ter dva bencinska Puretech 130 ter Puretech 180. Vsi bodo opremljeni s šeststopenjskim ročnim ali samodejnim osemstopenjskim menjalnikom. Konec prihodnjega leta pa prihaja na trg tudi hibridna različica.