autoDNA svetuje

Kako kupiti rabljen avtomobil s pomočjo autoDNA?

Dodal 12 aprila 2018

 

Pri nakupu rabljenega avtomobila je cena eden od ključnih elementov, ki jih boste najprej primerjali. Medtem, ko je cena odvisna od številnih dejavnikov, lahko o večini le-teh izveste s preverjanjem številke VIN.

 

Cena je predvsem odvisna od modela, klase in proizvodnega leta vozila oz. leta prve registracije;

vedno je dobro, da preverite proizvodno leto in datum prve registracije vozila, saj lahko včasih ugotovite, da med njima obstaja časovna vrzel, ki je lahko daljša od enega leta.

Cena se bo prav tako razlikovala za:

  • potniška, terenska in lahka gospodarska vozila
  • prostornino in moč motorja
  • število vrat; isti model je lahko v dveh različnih cenah, odvisno od tega ali ima 3 ali 5 vrat
  • vrsto goriva; vsak kupec rabljenega avtomobila bo želel vedeti, če gre za bencinski, dizelski ali avtoplin ( LPG ) motor. V primeru predelave na avtoplin je cena lahko odvisna tudi od tega ali je bila predelava že od samega začetka in kakšen je datum poteka rezervoarja za avtoplin
  • oprema; tudi če dva avtomobila delita enako znamko, model in proizvodno leto, lahko v ceni pride do znatne razlike zaradi opreme. Avto je nasplošno vreden več, če ima dodatke, kot so ogrevani sedeži, klimatska naprava, avdio sistem, električna ogledala, ogrevana ogledala, okna ali sedeži, zračne blazine (njihova namestitev in število), parkirni senzorji ipd.
  • kilometrina; to je eden od dejavnikov, na katerega bo kupec najprej opozoril, takoj po preverjanju znamke, modela in proizvodnega leta. Višja je kilometrina, manjša je vrednost avtomobila.
  • splošno stanje avtomobila; tu ni nobenih dvomov; manj prask kot jih ima avto, in manj obrabljenega izgleda, več je vreden

 

 

 

Znesek komentarjev: 0

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja