autoDNA poroča
Novi BMW serije 3

Novi BMW serije 3

9 oktobra 2018

Na avtomobilskem salonu v Parizu je BMW predstavil novo 3-ko. Njen izgled je bolj presenetljiv kot od katerih njenih bratov saj ima novo enodelno masko, “ledvičke” ter sprednje luči so postale bolj oglate.  Zadek je dobil bolj zaobljeno podobo.

Vsi modeli bodo imeli tako imenovane “zračne zavese”, torej odbijača pred sprednjimi kolesi, ki bodo pomagali usmerjati zračni tok okrog avtomobila ter tako zmanjšati upor avtomobila.

Notranjost je bila deležna konkretne prenove saj so instrumenti digitalizirani, zaslon pa je sedaj v sredino sredinske konzole in ne več na njenem vrhu. Standardni primer zaslona je 5,7 palca medtem, ko sta za doplačilo na voljo 8,8 ter 12,3 palčna. LED osvetlitev je na voljo z 11 izbranimi barvami in ohranja stvari videti lepe tudi ponoči. Svetlobni trakovi v notranjosti vrat utripajo in tako opozorijo druge udeležence v prometu, ko so vaša vrata odprta.

Kot prej je tudi sedaj v sredinski konzoli BMW iDrive tipka za nadzor multimedije, ki pa sedaj deluje bolj natančno kot prej. Izbira pogona avtomobila se sedaj prilagodi z tipkami, ki so občutljive na dotik poleg prestavnega mehanizma. Poleg se nahaja tudi gumb za zagon motorja in gumb za izbirno 360-stopinjsko kamero.

Pogonskih agregatov bo na voljo pet in sicer bencinski 320i z 181 KM330i s 255 KM, ter dizelski 318d s 150 KM, 330d s 190 KM in šestvaljnik 330d s 265 KM.

Na trg prihaja z začetkom novega leta.