autoDNA poroča
Novi BMW X6

Novi BMW X6

8 januarja 2019

Njegova zgodovina sega v leto 2007 in je osvojil že več kot 100 tisoč kupcev. Gre za mešanico športnega terenca in kupeja vendar v drugo generacijo BMW ni vložil prav veliko truda, kar se je poznalo v slabših prodajnih številkah.

Tokrat prihaja na trg tretja generacija, drugačna in predvsem posebna. Šlo bo za oblikovno renesanso, zadek bo še bolj kupejevski, napihnjen prednji del ter vso potrebno agresivnost, ki smo jo pogrešali pri pretekli generaciji.

Prvič bo na voljo off-road paket, ki bo prinesel popolnoma novo ureditev potniške kabine. Na osrednji konzoli bo 12,3 palčni zaslon na dotik z upravljalnikom iDrive ter dva 10,1-palčna  zaslona na hrbtnem delu prednjih vzglavnikov.

Najmanj sprememb bo pri pogonskih agregatih. Na začetku bo na voljo klasični trilitrski šestvaljnik turbodizel v različicah 30d, 40d ter 50d od 195 do 294 kilovatov. Bencinski V8 bo na začetku na voljo zgolj za ameriški ter azijski trg. Čez leto dni pa prihaja tudi različica M, ki jo bo poganjal znan 4.4-litrski V8 biturbo s 600KM.