autoDNA poroča
ford focus

Novi ford focus

17 aprila 2018

Ford je na trg poslal novo generacijo fokusa, ki se ponaša z popolnoma novo podobo.Krasijo ga mišičaste linije a hkrati tudi mehkejše. Največja sprememba v notranjosti je 20,3 centimetrski prostostoječi zaslon na dotik v armaturni plošči.

S pomočjo Sync 3 vmesnika bo omogočal povezavo s sistemoma apple carpay ter andorid auto. 675- vatni B&O zvočni sistem z desetimi zvočniki.

Kot se za novo generacijo spodobi je nov focus poln varnostni, asistenčnih ter drugih novosti. Polnjenje pametnih telefonov bo do sedaj brezžično kot bo tudi brezžična dostopna točka do spleta. Omeniti velja tudi projicirni zaslon head-up, prilagodljivi aktivni tempomat s funkcijo stop, sistemom za nenamerno menjavo voznega pasu z aktivnim vzdrževanjem vozila na cesti. Za večjo varnost skrbijo še novi prilagodljivi žarometi, ki svetijo v zavoj.
S pomočjo kamere prepozna obcestne elemente na kar 65 m daleč tako, da lahko sistem za samodejno zaviranje prepozna pešce pravočasno.

S pomočjo aplikacije FORDPASS Connect voznik preko pametnega telefona nadzoruje praktično vse funkcije avtomobila.

Na voljo bo v kombilimuzinski izvedbi ter karavanski, ki je od predhodnika daljša za kar 11 cenitimetrov ter lažja za 88 kg.

Pestra izbira motorjev bo ponujala tudi možnost izklopa valjev. Pri tej funkciji gre zaradi manjše porabe ter manj izpusta do izklopa enega valja.
Na voljo bo bencinski trivaljnik Ecoboost z 1.0 litra prostornine z 85, 100 ter 100KM. 1,5- litrski štirivaljnik Ecoboost z 150ali 182 KM.
Pri dizlih bo na voljo 1,5-litrski Ecoboost motor s 95 ali 100KM ter 2-litrski Ecoboost s 150KM. Menjalnik bo šeststopenjski ročni oz samodejni osemstopenjski.

Kupci bodo lahko izbirali med različnimi opremami kot so style ter titanium, športna oprema ST, luksuzna vignale ter terensko obarvani focus active.