autoDNA svetuje
zamašen filter goriva

Simptomi, povezani z zamašenim filtrom za gorivo

27 decembra 2018

Ste že kdaj pogledali, koliko prahu, odpadkov in drugih majhnih delcev najdete v rezervoarju za gorivo v vozilu? Če ne boste zelo veseli, da boste razumeli škodo, ki jo lahko povzročijo neželeni delci, ki se premikajo proti črpalki za gorivo avtomobila.

Ker se v posodi za gorivo čez čas nabira velika količina prahu, lahko nakopičena umazanija poškoduje filter za gorivo in ogrozi črpalko. Ko je umazanija zamašila filter za gorivo, filter ne bo mogel učinkovito očistiti goriva skozi črpalko. Če ne boste očistili ali zamenjali filtra za gorivo, ki je v daljšem časovnem obdobju zamašen z umazanijo in odpadki, lahko to resno vpliva na delovanje vašega avtomobilskega motorja. Zaradi zamašitve gorivo ne more gladko preiti skozi filter, kar lahko povzroči prevelik pritisk na črpalko za gorivo.

Slabi simptomi

Naslednji simptomi zamašenega filtra za gorivo vam bodo pomagali hitro ugotoviti težavo in upajmo, da vas bo rešil večjih težav, kot je poškodovan rezervoar za gorivo.

Težave z motorjem

Če opazite, da se motor neprekinjeno obotavlja, ko pritisnete na stopalko za plin, razmislite o preverjanju filtra za gorivo, saj ima lahko veliko umazanije. Vsaka količina usedline lahko prepreči normalen pretok goriva v motor, kar povzroči nenormalno zgorevanje in zmanjšanje zmogljivosti vozila in hitrosti reakcije. Umazan filter za gorivo lahko povzroči oklevanje vozila pri pospeševanju.

Lučka motorja sveti

Čeprav lahko indikatorska luč motorja na armaturni plošči zasveti zaradi različnih napak, je eden od razlogov zagotovo zamašen filter za gorivo. Še več, nekateri modeli in modeli avtomobilov lahko prepoznajo težave z filtrom goriva kot napako pretoka zraka. V vsakem primeru mora biti strokovni mehanik sposoben vnesti vzroke za diagnozo.

Motor se ne zažene

Vsak avtomobilski motor potrebuje mešanico zraka in plina. Če torej filter ne dopušča dovolj goriva, ni mogoče zagnati vozila. To pomeni, da je zamašen filter za gorivo in da je treba komponento zamenjati za normalno uporabo avtomobila.

 

Prav tako morate vedeti, da lahko nekatera goriva vsebujejo alkohol. Zaradi zamašenega in črnega filtra za gorivo lahko nastanejo dodatki za gorivo in zarjaveli rezervoar za gorivo. Prepričajte se, da kupujete gorivo samo iz zanesljivih bencinskih črpalk, saj bo to preprečilo nečistoče, ki povzročajo zamašitev filtra za gorivo.