autoDNA poroča
Mercedes-Maybach 6

Vision Mercedes-Maybach 6

24 aprila 2018

Mercedes-Maybach se je ozrl nazaj v preteklost, natančneje v leto 1930, kjer so dobili navdih za nov, vrhunski, prestižen coupe. Gre za senziacionalen coupe, ki predstavlja vrhunec sodobnega razkošja. S svojo inteligentno privlačnostjo in pomlajenostjo, tehnološkim videzom so se približali svoji viziji za aerodinamično učinkovitost.

Podolgovata oblika kapljice kljub veliki maski skrbi za dobro aerodinamiko. Zadnje luči, razcepljeno zadnje steklo ter izbočene linije dajejo podobnost super jahti.

Ni spojlerjev ali drugih dodatkov kateri niso všeč bogatašem.

Voznik ter sopotniki bodo vztopili skozi dvizna vrata. Sedeži v obliki zofe vsebujejo senzorje preko katerih se spremljajo vitalne funkcije človeka in z pomočjo teh podatkov avto sam prilagaja temparaturo notranjosti ter prične tudi z masažo.

Za pogon bodo skrbeli sihroni elektromotorji na vsakem kolesu, ki bodo zagotovili kar 750KM in z to močjo bo pospešek od 0-100 km/h znašal 4 sekunde vendar bodo baterije, ki so shranjene na dnu avtomobila, ob agresivni vožnji imele domet zgolj nekaj več kot 300km.

 

Baterije bo moč napolniti brezžično ali preko elektromagnetnega polja. Kot se za tak prestižen avtomobil spodobi bo že zgolj po 5 min polnjenja možnost prevoziti 100km.

Mercedes-Maybach 6

Mercedes-Maybach 6

Mercedes-Maybach 6

Mercedes-Maybach 6