Zgodovina vozil iz Belgije

Cena 0,00 *
*Z nakupom autoDNA poročila o zgodovini vozil
Ocene strank:
4.5/5
(Povprečje od 11 mnenj)
*Z nakupom autoDNA poročila o zgodovini vozil

autoDNA poročila o zgodovini vozil z Belgije so nenadomestljiva pomoč za vse, ki želijo kupiti rabljeno vozilo s te države. Zgodovina vozil z Belgije je oblika poročil, ki so ustvarjena na osnovi podatkov, ki izvirajo z osrednje evidence o vozilih. Centralna evidenca svoje informacije več let prejema s strani zanesljivih virov:

  • Oddelek za komunikacije
  • Policijski oddelki
  • Uvozniki
  • Zavarovalnice
  • Finančne institucije
  • Strokovnjaki Avtomoto področja

Prvotne informacije

Po pregledu VIN številke vozila z Belgije lahko ustvarimo polno poročilo o zgodovini vozila, katerega pegled vsebuje splošne informacije, ki identificirajo vozilo.

Status vozila

V tem predelu poročila lahko odkrijete informacije o status vozila. Status je določen s strani imenovanih ustanov Belgije in je zapisan v centralni evidence vozil.


administrativni status vozila: tu lahko odkrijete informacije o potencionalnem uvozu vozila v Belgijo ali izvoz vozila z območja Belgije.


pravni status: te informacije navajajo, če je bilo vozilo ukradeno, ali pa njegov pravni izvor. 


status vozila:to so informacije o uničenju, obnovi, vozilu po nesreči ali vozilu brez homologacije. 
 
V tem oddelku boste prav tako našli: datum proizvodnje vozila, datum prve registracije vozila v Belgiji, datum izteka tehničnega pregleda, informacije o šasiji, kodo proizvajalca ter informacije o popolnosti vozila.

 

1Kakšna je razlika med nepopolnim, popolnim in dokončanim vozilom?

 

Nepopolno voziloje vozilo, ki mora za polne lastnosti funkcionalnosti in za izpolnjevanje določenih zahtev, prestativ saj še eno stopnjo dokončana. Nepopolno vozilo ni registrirano (npr. Šasija tovornjaka).

Popolno vozilo je vozilo, ki zaradi določenih zahtev, ni v skladu z zahtevami in ne izpolnjuje vseh pogojev za dokončanje. V tem primeru je potrebno izvesti strukturne spremembe, ki morajo biti odobrene (npr. Namestitev dodatnih sedežev v vozilo).

Dokončano vozilo je vozilo po izvedenih spremembah – sledi jim več stopenjska odobritev, ki mora izpolnjevati določene zahteve (npr. Izgradnja ogrodja na šasiji tovornjaka).

Splošne informacije

Ta oddelek vsebuje splošne informacije o vozilu: znamka, model, koda modela, različica vozila, vrsta goriva, vrsta ogrodja (v skladu s centralnim registrom vozil v Belgiji), kategorija vozila.

Zgodovina vozila

Oddelek o zgodovini vozila je sestavljen z dveh delov:  preverjanje kilometrine za belgijska vozila in informacije o kilometrih.

Preverjanje kilometrine vam omogoča primerjavo trenutnih prevoženih kilometrov vozila s podanimi kilometri, ki so registrirani v razpoložljivih virih. Preverite prevoženo kilometrino, da se prepričate, da števec ni bil prevrten.

Ko preverjate prevoženo kilometrino, obstajajo trije možni rezultat:

  • Prevoženi kilometer je zanesljiv, če je kilometrina višja od tiste, ki je navedena v razpoložljivih virih.
  • Ni potrjen, če rezultat preverjanja ni omogočil potrditve zanesljivosti kilometrine. To se lahko zgodi, ko ni na voljo dovolj informacij za preverjanje kilometrine.
  • Prevožena kilometrina je nezanesljiva, če je prevožena kilometrina manjša od tiste, ki je navedena v razpoložljivih virih.


Informacije o številu prevožeih kilometrov – ta del vsebuje datum izteka tehničnega pregleda, število števca odčitano med zadnjim pregledom.

Dodatne informacije

Ta oddelek vsebuje dodatne informacije: homologacijsko številko, Belgijski številnični certifikat o skladnosti (PVA/PVG). Informcije o evropskih emisijskih standardih.

Tehnični podatki

Ta oddelek poročila razkriva tehnične podatke o vozilu: število sedežov, teža, dimenzija, kapaciteta, maksimalna hirost ter maksimalna moč vozila, informacije o uporabljeni vrsti vzmetenja.

Emisije onesnaževalnih elementov

Ta oddelek navaja informacije o emisijah, pridobljene s testi izbranega vozila. Razkriti so podatki o emisijah ogljikovega dioksida in emisijah ogljikovodikov ter številne druge informacije. Rezultati prav tako vodijo do zaključka, če se vozilo lahko prodaja v Evropski uniji in omogoča, da določite, če takšno vozilo želite voziti.

Poraba goriva in emisijski razred CO2

Ta oddelek razkriva povprečno porabo goriva vozila. Podatke je izdal proizvajalec in navajajo porabo med mesto, izvenmestno in kombinirano vožnjo. Prav tako lahko najdemo informacije o razredu CO2emisij. Vrednost je predstavljena v številčni obliki in v obliki grafa.

Mnenja strank o poročilu

Ocena:
5/5
Beljgijsko poročilo mi je razjasnilo dvome, ali je avto letnik 2004, kot piše v SLO prometni, kot prva in kot prva registracija v SLO 2004. Avto je pa dejansko letnik 2000. Jaz sem namreč avto kupil in sicer kot 2004 letnik. Smatram, da moram v prihodnje pred nakupom te podatke preverit. Sem se tolažil, a zaman, da je avto pa vseeno stal v trgovini 4 leta, pa sem se sedaj na podlagi poročila z Belgije prepričal, da je bil pripeljan v SLO kot 4 leta star avto. Čeprav prometna laže.. slovenska birokracija pač ;)
-
Buco
Ocena:
5/5
Vsebina ki jo ponudi autoDNA je odlicna glede na to kar ponudi keri drugi ponudnik
-
Dejan
Ocena:
5/5
Vsebina je kr uporabna, predvsem zato, da veš kaj kupuješ.
-
Srečko Kokelj
Spletna stran uporablja piškotke, zaradi zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, s katerimi lahko uporabite naše storitve, zagotovite optimizirano vsebino in prilagodite spletno stran svojim potrebam. Piškotke lahko upravljate s spreminjanjem nastavitev brskalnika. Z nadaljno uporabo naše spletno stran, ne da bi spremenili nastavitve vašega brskalnika, se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem lahko najdete v Pravilniku o zasebnosti naše spletne strani.