• Domov /
  • Brezplačno preverjanje VIN številke

Kaj je brezplačno preverjanje VIN številke?

Je proces brezplačno preverjanje VIN številke pred nakupom rabljenega avtomobila.

Za identifikacijo se uporablja VIN številka vozila. Številko je dodeljena iz strani proizvajalec, identificira pa znamko, model, leto proizvodnje, zgodovino vozila in druge tehnične podatke. Uporablja se za vse vrste vozil.

Ko brskate po prodajnih ponudbah, preverite VIN številko

Pomembno je,da že med brskanjem po prodajnih oglasih inicializirate postopek preverjanja VIN številke vozila, za keterega se zanimate. Poiskati VIN številko v oglasu ali o njej povprašati prodajalca je povsem brezplačno.

Priporočeno je prositi prodajalca, da preveri VIN številko, navedeno v oglasu, da se izognete morebitni prevari. Nepošteni prodajalci skoraj zagotovo ne bodo posredovali VIN številke, da bi prikrili vprašljivo zgodovino vozila*.

VIN številka, ki je vključena v prodajnem oglasu vozilapovečuje kredibilnost tovrstne ponudbe in dokazuje visoko kakovost storitve oglaševanja, na kateri se je ponudba znašla.

*Raziskava autoDNA potrjuje, da se takšne situacije zgodijo v 20% primerov, ko so imeli kupci težave pri pridobivanju VIN številke od prodajalcev. Gre za očiten poskus prikrivanja zgodovine vozila. Več kot 10 % voznikov je bilo v situaciji, ko je prodajalec v prodajnem oglasu navedel nepopolno ali napačno VIN številko. Več lahko preberete iz naše angleške publikacije."Second hand car purchase roulette is over"

Oseba, ki s pomočjo računalnika preverja VIN številko
Kje brezplačno preveriti številko VIN?

VIN številko lahko preverite na spletu (s pomočjo e-storitev) z uporabo državnih portalov ali komercialnih poročil.

autoDNA VIN poročilo

Brezplačno preverjanje VIN številke

Na autoDNA lahko brezplačno preverite ustreznost VIN številke in razpoložljive informacije, ki so na voljo za določeno VIN številko. Prav tako lahko brezplačno preverite v katerih delih poročila o zgodovini vozila so podatki in fotografije. Ponujamo tudi brezplačno informacijo o razpoložljivosti poročil, torej potrditvi podatka o državi izvora posameznega avtomobila.

autoDNA poročilo o zgodovini vozila

Poročilo o zgodovini vozila predstavlja najbolj popoln vir informacij o več kot 500 milijonih rabljenih vozil v Evropi in po svetu. Vsako poročilo lahko vsebuje ogromno uporabnih informacij o rabljenem vozilu in njegovi zgodovini, uporabljene baze podatkov pa hranijo milijarde zapisov.

Brezplačno preverjanje VIN številke pri autoDNA vam omogoča dostop do informacij, zbranih iz številnih zanesljivih virov. Podatki v poročilih autoDNA izvirajo iz več kot 20 evropskih držav, iz ZDA in Kanade, iz več kot 50.000 različnih institucij, ki zagotavljajo storitve v ali za avtomobilski sektor.

Storitev autoDNA je na voljo 24/7 kjerkoli na svetu, preko vašega računalnika, tablice ali pametnega telefona. Edina stvar, ki jo za preverjanje zgodovine vozila potrebujete, je VIN številka.

Državni portali

Z uporabo strani https://e-uprava.gov.si/javne-evidence/motorna-vozila.html, kjer lahko poiščete brezplačna poročila s centralnega registra o vozilih. Poleg številke VIN morate poznati še registrsko številko avtomobila in številko prometnega dovoljenja. Ti podatki zahtevajo pridobivanje informacij, ki so se zbirale vse od dneva prve registracije v Sloveniji – vključujejo tudi tehnične podatke o vozilu, datum zadnjega tehničnega pregleda in datum veljavnosti zavarovanja, zadnji odčitek kilometrskega števca kot tudi podatke o prejšnjih lastnikih in, če je vozilo kdaj bilo ukradeno.

Vedno preverite VIN številko, ko...
Preverite VIN številko, ko kupujete
Kopujete
Preverite VIN številko, ko prodajate
Prodajate
Preverite VIN številko, ko registrirate
Registrirate
Preverite VIN številko, ko zavarujete
Zavarujete

Pred nakupom vozila vedno preverite VIN številko, da se izognete tveganjem in nevarnostim kot so:

Poročila autoDNA vsebujejo le preverjene in najkakovostnejše podatke, s katerimi se lahko izognete morebitnim napakam.

Ne pozbite - vedno je pravi čas, da preverite zgodovino svojega vozila. Če pred nakupom vašega vozila niste uspeli preveriti VIN številke, to storite sedaj, da preverite zgodovino in se prepričate o ustreznosti vozila.

V kolikor ste v dvomih, ne odlašajte in nas kontaktirajte. Ekipa autoDNA vam je na voljo, da vam pomaga izvedeti več o vozilu, za keterega se zanimate.

Koliko časa traja preverjanje avtomobila po VIN številki?

Koliko časa traja preverjanje avtomobila po VIN številki?

Avto lahko po VIN številki preverite v največ nekaj minutah.. Vse kar morate storiti je, da na spletni strani autoDNA vnesete 17-mestno VIN številko.

V prvi fazi brezplačno prejmete rezultat preverjanja ustreznosti VIN številke dostopnost razpoložljivih informacij.

V naslednji fazi se lahko odločite, ali želite kupiti autoDNA poročilo(a) o zgodovcini vozila. Plačate lahko z naslednjimi plačilnimi metodami: kartično plačilo, PayPal, Valu.

V okviru promocijskih akcij ponujamo tudi kode za popust, ki jih vnesete v posebno okence v košarici z poročili in s tem zmanjšate znesek za plačilo. Poiščite jih na našem blogu oz. profilnih na socialnih omrežjih.

Preverjanje avtomobila po VIN številki – zakaj se splača?

Brezplačno preverjanje VIN številke je sestavni del transparentnega postopka nakupa in prodaje vozila. Preverjanje VIN številke izboljša učinkovitost trga, kakovost izdelkov in zviša cene dobrih izdelkov.

Pregled VIN številke - ločevanje ponudbe od številnih podobnih
Ločevanje ponudbe od številnih podobnih

Če je v kupoprodajni posel vključeno poročilo, je verjetnost nakupa vozila za kupca večja, tudi če je cena vozila višja – nasprotna stranka takšno ponudbo dojema kot bolj verodostojno.

Pregled VIN številke - prihranek časa
Prihranek časa

Poročilo omogoča, da predhodno ločite dobre avtomobile od tistih s skritimi napakami, tako imenove “avto limona”. Tako se vam ni treba voziti in pregledovati številnih avtomobilov osebno ter izgubljati časa.

Pregled VIN številke - zaščita pred slabim nakupom
Zaščita pred slabim nakupom

Investicija v poročilo autoDNA se lahko povrne že ob nakupu prvega poročila, saj vas zaščiti pred nakupom avtomobila, ki bi lahko bil npr. po poplin ekonomski škodi in zahteva ogromno vsoto denarja za popravilo.

Pogosto zastavljena vprašanja
Kaj je VIN številka?

To je edinstveno 17-mestno zaporedje, ki identificira določeno vozilo. VIN je unikatni identifikator vozila, podobno, kot je DNK unikatni identifikator za ljudi. Številko dodeli proizvajalec vozila in identificira njegovo znamko, model, leto proizvodnje ter zgodovino vozila in druge tehnične podatke. Uporablja se za vse vrste vozil. Sistem označevanja vozil z VIN številko je skladen z mednarodnim standardom ISO 3779-1983 in deluje že od osemdesetih let prejšnjega stoletja.

Preverjanje avtomobila po VIN številki – kako to storiti?

Vozilo lahko preverite VIN številko preko državne baze podatkov ali z uporabo baze podatkov, ki vsebuje milijarde zapisov v storitvi autoDNA.

Kupi poročilo
Ali je mogoče VIN številko preveriti brezplačno?

Obstajajo javne zbirke podatkov državne uprave, v katerih lahko brezplačno preverite VIN številko. Vendar na ta način lahko prejmete le osnovne informacije, ki morda ne bodo dovolj za premišljeno odločitev o nakupu določenega vozila.

Nakup autoDNA poročila
Preberite več o VIN številki - gumb

Kaj je VIN številka? Kje jo najdem? Katere podatke vsebuje? Preberite več s klikom na spodni gumb.

VIN številka
Spletna stran uporablja piškotke, zaradi zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, s katerimi lahko uporabite naše storitve, zagotovite optimizirano vsebino in prilagodite spletno stran svojim potrebam. Piškotke lahko upravljate s spreminjanjem nastavitev brskalnika. Z nadaljno uporabo naše spletno stran, ne da bi spremenili nastavitve vašega brskalnika, se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem lahko najdete v Pravilniku o zasebnosti naše spletne strani.