autoDNA poročilo o zgodovini vozila

Cena od 6,40
Ocene strank:
4.3/5
(Povprečje od 155 mnenj)

Predhodne informacije

Na začetku poročila smo navedli VIN, leto izdelave, model vozila ter vrsto goriva.

Naslednji oddelek podaja starost vozila glede na leto proizvodnje ter datum prve registracije. Vredno si je zapomniti, da obstajata dve vrsti vozil: takšna vozila, ki so izdelana po naročilu in so običajno registrirana takoj po končani proizvodnji (različne barve, oprema itd.) ter vozila, ki so izdelana vnaprej. Slednja na svojo stranko še čakajo, zato je razlika med datumom proizvodnje in mesecem prve registracije zelo pogosta. Pozornost moramo posvečati le razlikam, ki so večje od 6 mesecev – prodajalec je vozilo uporabljal kot razstavno, potem pa ga je prodal: šele po letu proizvodnje, avtomobil pa je bil med prevozom lahko poškodovan. Takšne časovne razlike so prav tako lahko posledica kraja proizvodnje vozila npr. Vozilo izdelano na Japonski in Južni koreji, ki je lahko v Evropo dostavljeno šele po več mesecih.

Pregled poročila

Pregled vozila vsebuje vse podatke, ki so za dano vozilo na voljo.

Razdeljen je v 3 dele:

1. Glavne informacije, vsebuje: splošne informacije vozila, pregled baze podatkov o ukradenih vozilih, odpoklic/napake proizvajalca ter informacije o proizvajalcu.

2. Zgodovina vozila, vsebuje odčitke kilometrskega števca, zgodovino o poškodbah ter zgodovino o ceni in uporabi vozila (uradni uporabi – taxi, leasing), predhodne registracije in lastnike, informacije o tehničnih pregledih.

3. Dodatne informacije oprema vozila, arhivske fotografije vozila (če so na voljo), ter kakršne koli predhodne poizvedbe na autoDNA o določeni VIN številki

Uporabne informacije

Prikaz uporabnih informacij povprečno število prevoženih kilometrov vozila v številčni obliki in z grafi glede na leto proizvodnje za določeno vrsto goriva (bencin ali diesel).
Ti podatki temeljijo na osnovi zapisov podobnih vozil v autoDNA bazi podatkov. Če nas zanima avtomobil, katerega število prevoženih kilometrov je mnogo nižje od števila podobih avtomobilov v bazi podatkov autoDNA, potem obstaja velika verjetnost, da so bili kilometri prevrteni nazaj.

Povprečno število prevoženih kilometrov je v obliki grafa podano glede na podobne avtomobile. To omogoča, da primerjate razlike prevoženih kilometrov (letna poročila)

Vrednosti, vključene v ta oddelek, so referenčne in približne vrednosti.

Informacije o vozilu

Tu si lahko ogledate glavne informacije o vozilu, ki vas morda zanimajo.
V skladu z VIN številko naš sistem potrdi informacije, kot so: znamka, model, vrsta vozila, šasija, vrsta motorja, država proizvodnje, leto modela, leto proizvodnje, vrsta menjalnika, vrsta krmilnega sistema ter številne druge.
Odvisno od vrste informacij, ki so vključene v VIN številko, bo ta del poročila prikazoval prav vse. V tem oddelku lahko poiščete informacije o neskladnostih VIN številke. Pri nekaterih proizvajalcih je mogoče preveriti korektivnost VIN številke (v skladu z ISO standardom), a drugi tega ne omogočajo. "Informacije – niso na voljo"

Podatki o proizvajalcu

V tem oddelku lahko poiščete informacije o proizvajalcu , kontaktne informacije in posodobitve.

Baza podatkov ukradenih vozil

Ukradeno vozilo baza podatkov vsebuje informacije o določenih državah, kjer bi vozilo lahko bilo poročano, kot ukradeno.
Tako države, kot institucije, kjer potrjujemo informacije, če je bilo vozilo ukradeno, nenehno rastejo. Vse rezultate je potrebno upoštevati le kot informacije. Storitev autoDNA ne more zagotoviti, da so informacije o kraji ali njihovo pomanjkanje nesporne. Informacije upoštevajte kot namig in naj vozilo, ne glede na rezultat, pregleda vladni organ (npr. Policija) ali neodvisni strokovnjak.
Zapomnite si – če ste opazili, da je vozilo, ki ga ogledujete, ukradeno, se prosim posvetujte s policijo.

Odpoklici proizvajalca

Tu predstavljamo informacije o odpoklicih proizvajalca. V primeru poročil o takšnih odpoklicih naše poročilo prikazuje vrsto težave, njene učinke ter potencialno popravilo, ki je izvedeno na pooblaščenem servisnem centru (takšno popravilo morda biti navedeno v zgodovini vozila). Prav tako predstavljamo datum proizvodnje vozila, ki ga zajema takšen ukrep.


autoDNA je edina storitev na trgu, ki predstavlja vse informacije o zgoraj opisanih točkah.


Smo partnerji z mednarodnim operaterjem – Agencijo za varnost v prometu in nadzor transporta, ki je ena izmed največjih baz podatkov, ki dela s proizvajalci (VOSA). Prosim, zapomnite si, da vir svojih informacij vedno navedemo pri opisu. Enako informacijo sta lahko obenem poslali dve različni organizaciji, kot sta VOSA in Poljska UOKIK (Pisarna za zaščito potrošnikov in konkurenčnosti), a vir informacij navedemo le, če informacijo poda slednja.

Zgodovina vozila

V razdelku z zgodovino vozila vas bomo seznanili z življenjsko dobo vozila. Jasno bo razvidno, kaj se je z vozilom zgodilo in datum, ko se je to zgodilo. "Kaj", je niz dogodkov (sprememb), ki so se zgodili v določenem časovnem obdobju. Tu lahko najdete odčitke kilometrskega števca, tehnične preglede, registracije, odjave, zabeleženo škodo, posebno uporabo, kot je taksi, in še mnogo več.


Dogodki so povzeti tako, da si lahko ogledate najpomembnejše informacije glede zgodovine poškodb, zabeležene kilometrine, zgodovine cen in dnevnika uporabe. Povzetek je pripravljen na podlagi dogodkov v zgodovini vozila. Pomagal vam bo prepoznati morebitne težave in tveganja, ki jih je treba upoštevati pri nakupu rabljenega avtomobila.

Zadnje poizvedbe

Ta oddelek predstavlja informacije o pogostosti, času in lokacij poizvedb o vozilu. Takšno znanje je za potencialnega kupca zelo pomembno, saj mu pove, kdo se je za avtomobil predhodno zanimal. To vozilo je kdo predhodno že prodajal, ali pa ga je kdo že želel kupiti. Če prodaja ni bila zaključena, vas bi moglo zanimati dejstvo, kdo in zakaj se je za vozilo zanimal.

Oprema

Tu lahko najdete informacije o opremi vozila. Informacije bodo v našem poročilu prikazane v skladu z dostopnostjo informacij.

Informacije, ki so lahko prikazane, so:

  • barva oblazinjenja,
  • šasija – barva laka,
  • informacije o obrobi – ali so obrobe, odbijači, ogledala in kljuke enake barve, kot ogrodje vozila, ali ne
  • barva stekla,
  • vrsta klime,
  • vrsta navigacijskega ali avdio sistema,
  • ogrevana in zložljiva ogledala,
  • električna okna,
  • število airbgov itd.

Takšne vrste informacij je pred nakupom avtomobila vredno pregledati. Preverite, kakšna je točna oprema, navedena na poročilu ter jo primerjajte s tisto, ki je v avtomobil dejansko nameščena. Tu je več primerov: barva vozila pred nakupom; če je bilo vozilo vpleteno v nesreči, se barva stekla lahko razlikuje od prvotne, saj je bilo steklo odvzeto z drugega vira. Enako velja tudi za ogledala - preverite, če so na vozilo nameščena originalna, če so zložljiva, električno premikajoča ali ogrevana.

Prav tako je vredno preveriti, da vozilo nima nameščene kakršne koli dodatne opreme, kot je “pomožni električni pomik stekel,” ki med prvotno proizodnjo ni bila nameščena.

Arhivirane fotografije vozila

Tu boste našli galerijo slik izbranega vozila. Določene fotografije se lahko ponavljajo, če je lastnik svoje slike delil z drugimi. Pozorni bodite na dejstvo, da se vozilo ne prodaja dolgo časa. Prav tako upoštevajte dejstvo, da nekatere fotografije prikazujejo poškodovano vozilo, ki je trenutno oglaševano kot nekarambolizirano.

Opomba – Če brezplačen pregled vozila ne vsebuje slik, jih prav tako ne bo vsebovalo plačljivo poročilo.

Mnenja strank o poročilu

Ocena:
4/5
Zelo dobrodošle informacije pred nakupom, zlasti slike
- ANDREJ I.
Ocena:
5/5
podatki so korektni.
- Gregor
Ocena:
4/5
Nic novega nisem zvedel, sem pa vsaj miren, da avto ni bil poskodovan (vsaj uradno ni bil popravljan)
- Martin Vrčko

AUTODNA zbira informacije s številnih virov, ki vključujejo tudi javne spletne vire. Uporablja lasten strokovni sistem in informacije predstavlja v obliki spletnega poročila o zgodovini vozila. Količina podatkov na enem poročilu je odvisna od določene VIN številke. Vrsta in količina informacij, ki jih vsebuje poročilo, bo vedno prikazana še pred nakupom le tega.

Informacije, ki jih predstavlja poročilo, so informacije, ki jih zbira strokovni sistem AUTODNA in lahko vsebujejo nekatere notranje napake. AUTODNA se trudi, da bi jih odpravil.

Prosim zapomnite si: Poročilo o zgodovini vozil autoDNA in informacije, ki jih vključuje poročilo, je potrebno upoštevati kot namig in so ključni korak pri nakupu/prodaji vozila. Informacije, zbrane v poročilu, mora potrditi pooblaščen servisni center ali strokovnjak na avtomoto področju.

Spletna stran uporablja piškotke, zaradi zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, s katerimi lahko uporabite naše storitve, zagotovite optimizirano vsebino in prilagodite spletno stran svojim potrebam. Piškotke lahko upravljate s spreminjanjem nastavitev brskalnika. Z nadaljno uporabo naše spletno stran, ne da bi spremenili nastavitve vašega brskalnika, se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem lahko najdete v Pravilniku o zasebnosti naše spletne strani.