Pogoji uporabe

1.SPLOŠNE DOLOČBE

1.1.Spletna storitev na voljo na www.autodna.si , ki jo vodita AUTODNA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ z registriranim sedežem podjetja v mestu Łódź (naslov in naslov storitve: Obywatelska Ulica 128/152, 94-104 Łódź) vnesena v registru podjetnikov Nacionalnega sodnega registra pod KRS številko 0000349742; registracijsko sodišče, kjer se hrani datoteka o podjetju: Okrožno sodišče v Łódź – Mestno središče v Lodz, Oddelek za nacionalni sodni register, osnovni kapital 50 000 PLN; NIP: 5492391545; REGON: 121164104; e-poštni naslov: kontakt@autodna.pl in NAVIUM d.o.o., Celjska cesta 7, 3250 Rogaška Slatina, matična številka: 6407595000, davčna številka: 98806700, e-poštni naslov: autodna@autodna.si

1.2.Naslednji pogoji uporabe niso namenjeni izključevanju ali omejevanju kakršnih koli pravic stranke, ki je prav tako potrošnik glede na zakonske določbe. V primeru neskladnosti z določbami pogojev uporabe, ki so zapisane zgoraj, prevladajo te določbe.

1.3.Definicije:

1.3.1.BLOG – Elektronska storitev, spletni blog, na voljo na spletni strani autoDNA, ki je povezan z vsebino strani.

1.3.2.KRATKE INFORMACIJE, SI – informacije, pridobljene s kratkim poročilom o informacijah in dogodkih določenega vozila. Takšne informacije vključujejo razpoložljivost, nerazpoložljivost ali količino informacij in dogodkov, ki jih izbrano poročilo sploh vsebuje. Ne vsebuje podrobnosti, ki se nanašajo na vozilo.

1.3.3.CIVILNA KODA – Civilna koda zakonik 23 April 1964 (Uradni list iz 1964 št. 16, točka. 93, kot je bila zapisana.).

1.3.4.UPORABNIŠKI RAČUN – označen z individualnim imenom (e-poštni naslov) in geslom, ki jih je podala zbirka virov strank ter ponudnik storitev ICT sistemu, ki zbira podatke strank.

1.3.5.VIN ŠTEVILKA – edinstvena identifikacijska številka motornega vozila, ki je sestavljena z največ 17 znakov (črke in številke) (Identifikacijska številka vozila).

1.3.6.PAYPAL – PayPal (Evropa) S.à r.l. & Cie, S.C.A. s sedežem podjetja v Luksemburgu (naslov: 5. Condignation, 22–24 Boulevard Royal, L-2449 Luksemburg) obdelovanje plačil z http://www.paypal.pl/.

1.3.7.POROČILO – Elektronska storitev, ki vključuje podajanje informacij in poročil o preteklih dogodkih za določeno vozilo

1.3.8.POGOJI UPORABE – Pogoji uporabe na spletni strain www.autodna.si

1.3.9.SPLETNA STRAN – Spletna stran ponudnika storitve, ki je na voljo na www.autoDNA.si in pripada podjetju AUTODNA Limited.

1.3.10.ELEKTRONSKA STORITEV –Ponudnik storitve le to nudi v elektronski obliki preko svoje spletne strani.

1.3.11.STRANKA – polnopravna oseba, pravna oseba ali subjekt brez pravne osebnosti, ki elektronsko storitev uporablja v skladu s pogoji uporabe.

1.3.12.PONUDNIK STORITVE - AUTODNA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ s sedežem podjetja v mestu Łódź (naslov: Obywatelska ulica 128/152, 94-104 Łódź) zapisan v register podjetnikov Državneg sodnega registra, pod KRS številko 0000349742; registracijske informacije podjetja hrani: Okrožno sodišče Łódź – Mestno središče v Łódź, XX Divizija državnega sodnega registra, osnovni kapital 50 000 PLN; NIP: 5492391545; REGON: 121164104; e-poštni naslov kontakt@autodna.pl. in NAVIUM d.o.o., Celjska cesta 7, 3250 Rogaška Slatina, matična številka: 6407595000, davčna številka: 98806700, e-poštni naslov: autodna@autodna.si

1.3.13.Ponudnik storitve mora le to zagotoviti brez napak ter mora upoštevati določbe navedene v uredbi.

1.3.14.Podrobnejše informacije v zvezi z možnostjo, da stranka, ki je potrošnik, dostopa do teh postopkov, ki so na volju na sedežu podjetja in na spletni strani, pri varuhih potrošnikov, na socialnih organizacijah, ki se ukvarjajo tudi z zaščito strank, pravnih inšpektoriatih, tržnih inšpektorjih ter na naslednjih spletnih naslovih Urada za varstvo konkurence in varstvo potrošnikov:

http://www.uokik.gov.pl/spory_konsumenckie.php;

http://www.uokik.gov.pl/sprawy_indywidualne.php

http://www.uokik.gov.pl/wazne_adresy.php.

https://www.zps.si

2. ELEKTRONSKE STORITVE NA SPLETNI STRANI

2.1.Ponudnik storitev preko spletne strani nudi storitve, kot so: blog, kratke informacije, račun, mnenja in komentarji, poročila.

2.1.1.Blog – uporaba bloga je mogoča z vnosom ustreznega zaznamka na spletni strani, ki je označena kot blog.

2.1.2.Kratke informacije - uporaba KI je mogoča po izvedbi dveh korakov - (1) z vnosom številke VIN v polje, ki se nanaša na KI (2) ter pritisk na polje "Pregled VIN številke" ali "Potrdi VIN številko".

2.1.3. Račun – uporaba računa je mogoča po izpolnitvi dveh pomembnih korakov - (1) izpolnitev registracijskega obrazca (2) pritisk na gumb "Prijava". V obrazcu je potrebno podati naslednje informacije o stranki: e-poštni naslov in geslo. Registracijo se lahko izvede med postopkom nakupa poročila.

2.1.4.Mnenja in komentarji – uporaba mnenj in komentarjev je mogoča, po navigaciji na ustrezno spletno stran s člankom na blogu, ki omogoča komentiranje in objavo svojih mnenj. Za dodajanje mnenja, ocene ali komentarja, morate podati naslednje informacije: Ime stranke ter e-poštni naslov.

2.1.5.Poročilo – uporaba poročila je mogoča po predhodnem pregledu kratkih informacij (KI). Ko so pridobljene KI, stranka izbere eno izmed vrst dodatnih poročil. Izdaja poročila je mogoča po izvedbi naslednjih korakov: (1) izpolnitev obrazca za naročanje, (2) pritisk na gumb “Kupi zdaj” ter (3) izvedba plačila. Pri naročanju je potrebno navesti ustrezno VIN številko izbranega vozila

2.1.6Stranka je spletno stran vezana uporabljati na način, ki je v skladu z zakonom, moralnostjo in spoštuje osebne pravice ter intelektualno lastnino tretjih oseb. Prepovedane so nezakonite dejavnosti, ki lahko ogrozijo delovanje spletne strani in vodijo do slabšega slovesa ponudnika.

2.2.Stranki je prepovedano podajati nezakonite informacije. Stranka se zavezuje, da bo vnesla le podatke, ki so skladni z dejstvi.

2.3.Računalnik, tablica, telefon ali druge naprave, ki omogočajo povezavo s spletom.

2.3.1. Spletni brskalnik, ki je naložen na vašo napravo: Mozilla Firefox različica 10.0 ali višja, Internet Explorer različica 8.0 ali višja, Opera različica11 ali višja, Google Chrome različica 17 ali višja.

2.3.2. Brskalnik omogoča uporabo piškotkov.

2.4.Blog, Kratke informacije, račun ter mnenja in komentarji so na voljo brezplačno.

2.5.Polno poročilo je plačljiva storitev – točna cena poročila bo na spletni strani zapisana po prejemu brezplačnega zapisa kratkih informacij – cena je podana v evrih. Cena je končna in vključuje kakršne koli davke in dajatve.

2.6.Blog, račun ter mnenja in komentarji so na voljo za nedoločen čas. Kratke informacije ter polno poročilo so enkratne in izginejo takoj, ko jih uporabnik prevzame.

3. PODROBNA STANJA O POROČILU

3.1.Cena poročila in vrste poročil so navedene po tem, ko uporabnik pogleda kratke informacije. Za dostop do poročila mora uporabnik najprej pridobiti le te.

3.2.Informacije na poročilu, ki jih podaja spletna stran so le pomožne (sekundarne) in ne smejo v nobenem primeru končno vplivati na stranko ali zaključitev pogodbe o prodaji/nakupu. V primeru kakršnih koli dvomov o izvoru vozila, njegovem ozadju ali številu prevoženih kilometrov, je to kljub poročilu dobro preveriti pri ustreznem pristojnem organu. Ponudnik priporoča kontaktiranje avtoritet, omenjenih v poročilu (tudi, če dvomov ni) še preden se posameznik odloči za nakup.

3.3.Informacije ter podatki o zgodovini vozila, ki so zapisane v poročilu, izvirajo z neodvisnih in zunanjih virov. Vloga ponudnika storitve je tako omejena in prikazuje le informacije, ki so bile prejete. Ponudnik ne preverja zanesljivosti, točnosti ali verjetnosti prejetih informacij o vozilu in/ali dogodkih.

3.4.Stranka se zaveda, da ponudnik storitve svoje informacije prejema z javnih in drugih virov ter jih vključi v poročilo, ki morda vsebuje napake ali opustitve. Ponudnik storitev ne zagotavlja popolnosti poročila. Stranka razume, da vse informacije niso na voljo za vse redove in da ponudnik morda nima dostopa do določenih informacij, ki prav tako niso na voljo tretjim osebam. Stanka prav tako razume, da je lahko od prejema določenih informacij preteklo nekaj časa. Stranka se zaveda, da poročilo ne podaja zaključkov o stanju vozila in prevzema polno odgovornost za svoje odločitve in transakcije izvedene po nakupu poročila. Ponudnik storitve ne jamči, da so vsa poročila popolnoma brez napak in, da so popolna.

3.5.Obseg informacij in dostopna zgodovina vozila, je v poročilu predstavljena na najboljši možni način – odvisno od znamke, modela, leta in kraja proizvodnje – Stranka je pred izdajo poročila preko kratkih informacij obveščena o obsegu poročila ter o številu informacij, ki so na voljo za določeno vozilo. V skladu s temi podatki se stranka odloči, če bo zaključila nakup poročila ali nakup preklicala.

3.6.Digitalni opis izdelka:

Izdelek, ki ga nudi AUTODNA Sp. z o.o in NAVIUM d.o.o. na strani www.autoDNA.si

3.6.1.Glavne lastnosti: Elektronska storitev je sestavljena s podajanja informacij ter dogodkov o vozilu. Obseg informacij je zapisan na spletni strani po tem, ko stranka vnese zahtevane podatke.

3.6.2.Skupna cena: Cena, ki je uporabniku na voljo po hitrem pregledu KI

3.6.7.3.Funkcionalnost:

Slovenščina

Vrsta datoteke: pdf

Velikost: Velikost je odvisna od količine informcij, ki jih poročilo vsebuje

Vrsta dostopa: prenos

Pogoji dostopanja: Neomejena osebna uporaba, prepovedano množenje in shranjevanje na drugih napravah.

Omejitve: Brez

3.6.7.4.Omejitve: Brez

Programska in strojna oprema: Spletni brskalnik nameščen na napravo, ki omogoča dostop do spleta: Mozilla Firefox 10.0 in več, Internet Explorer 8.0 in več, Opera 11 ali več, Google Chrome 17 in več. Brskalnik mora podpirati uporabo piškotkov.

4. POGOJI ZA PLAČILO

4.1.Spletna stran omogoča naslednje načine plačila:

4.1.1.Elektronsko plačilo s storitvijo VALÚ (https://www.valu.si)

4.1.2.Elektronsko plačilo z uporabo sistema Paypal (https://www.paypal.com)

4.2. Plačilo s debetno ali kreditno kartico, ki ga omogoča E-trgovina Activa (http://www.activa.si/e-trgovina.asp)

4.3.PayPal prenos omogoča storitev PayPal.

5. POGOJI O PREKINITVI POGODBE

5.1.Stranka in ponudnik storitve lahko svojo pogodbo s skupnim dogovorom prekineta na elektroski način.

5.2.Prekinitev pogodbe o elektronski storitvi, ki je bila določena za nedoločen čas (npr. Račun)

5.2.1.Stranka lahko pogodbo odpove s takojšnjim učinkom, brez, da bi podala kakršen koli razlog. Preko kontaktnega obrazca na spletni strani autoDNA mora poslati ustrezno izjavo.

5.2.2.Ponudnik storitve lahko pogodbo enostransko odpove v primeru, da stranka krši pogoje uporabe oziroma odstopa od pravnih določil ter dlje časa krši pravila. V tem primeru se pogodba izteče 5 dni po predožitvi izjave o odpovedi (odpovedni rok).

5.2.3.V primeru prenehanja delovanja spletne strani lahko ponudnik storitv prekine pogodbo o elektronski storitvi, ki je bila ustvarjena za nedoločen čas (npr. Račun). Pogodba se izteče 14 dni po datumu predložitve, saj to obdobje velja za odpovedni rok.

6. PRAVILA O POSTOPKU PRITOŽB

6.1.Pritožbe povezane z zagotavljanjem elektronskih storitev:

6.1.1.Pritožbe, povezane z zagotavljanjem elektronskih storitev s strani ponudnika na spletni strani lahko predloži stranka v roku 30 dni po ugotovljeni nepravilnosti. To lahko stori z uporabo kontaktnega obrazca, ki je na voljo na spletni strani ali pisno, s pismom naslovljenim na ponudnika storiteve. Pismo je potrebno odposlati pred iztekom 30-dnevnega roka.

6.1.2.Pritožba mora vsebovati:Ime in priimek stranke, naslov pošiljaelja, podroben opis okoliščin. V primerih, ko se pritožba nanaša na poročilo (če so naslednji podatki na voljo) je potrebno navesti še: datum nakupa poročila, datum plačila, vrsto poročila ter višino transakcije.

6.1.3.Pritožbo se upošteva nemudoma, njen izid pa bo oznanjen v največ 14 dneh. Ponudnik storitve bo svoj odgovor na pritožbo poslal na e-poštni naslov stranke ali na kakršen koli drugi način, ki ga zahteva stranka.

7. PRAVICA ZA ODSTOP S POGODBE

7.1.Stranka, kot potrošnik, ki je v pogodbo s ponudnikom storitve vstopil na daljavo, lahko od dogovora odstopi kadar koli brez podajanja razloga. To lahko stori s predložitvijo izjave v določenem 14-dnevnem obdobju. Izjavo je potrebno odposlati pred iztekom tega roka. 14-dnevni rok, v katerem stranka še lahko odstopi od pogodbe, prične teči v trenutku, ko je predmet ali storitev, ki je predmed pogodbe, izdana – od dneva podpisa pogodbe.

7.2.Stranka od sklenjene pogodbe ne more odstopiti v naslednjih primerih: (1) pričetek izvajanja storitve, s soglasjem potrošnika pred iztekom obdobja, o katerem smo govorili v zgornjem odstavku 7.1 (2) storitev, ki vključuje lastnosti, ki jih je v svojem naročilu določila stranka, (3) storitve, ki se po svoji naravi ne morejo prekiniti ali pa so pokvarljive.

8. OSEBNI PODATKI

8.1.Osebne podatke, obdelane na naši spletni strani za namene teh pogojev in določil upravlja izvajalec storitev. Vsi osebni podatki se obdelujejo v skladu s Pravilnikom o zasebnosti, objavljenem na naši spletni strani. V pravilniku o zasebnosti so navedena pravila, ki veljajo za obdelavo osebnih podatkov s strani skrbnika zaradi zagotavljanja storitve preko spletne strani. Določa podlago in obseg obdelave osebnih podatkov, pa tudi pravice oseb, katerih osebni podatki se obdelujejo. Prav tako določa uporabo piškotkov in analitičnih orodij na spletni strani. Uporaba spletnega mesta je prostovoljna, prav tako je zagotavljanje osebnih podatkov od uporabnika spletne strani, razen v primerih, določenih v Pravilniku o zasebnosti.

9. AVTORSKE PRAVICE

9.1.Vsa vsebina in logotipi, ki jih vsebuje spletna stran, so zaščiteni z avtorskimi pravicami ponudnika storitev v skladu z zakonom o avtorskih pravicah in sorodnih pravicah z dne 4. Februar 1994 (Uradni list št. 24, točka 83, kot je zapisana.).

9.2.Stranka lahko objavljene material objavljene na spletni strani pregleduje ter prenese eno kopijo pridobljenih matrialov – vse v obsegu omejitev, ki jih določa zakon o zasebni uporabi.

9.3.Logotipe in drugo vsebino spletne strani je prepovedano uporabljati na kakršen koli način, ki ni dovoljen v pogojih uporabe ali na način, ki ga brezpogojno določa zakon.

10. KONČNE DOLOČBE

10.1.Pogodbe sklenjene na spletni strani so zaključene v skladu s Poljskim zakonikom.

10.2.Deli, ki jih ne zajemajo te pogoji uporabe so: civilni zakonik, zakon o elektronskih storitvah, z dne 30. Maj 2014 o pravicah in odgovornosti potrošnikov (Uradni list 2014 št. 827) ter zakon o elektronskih storitvah 18. Julij 2002 (Uradni list št. 144, točka 1204, kot je zapisana.).

10.3.Spremembe pogojev uporabe:

10.3.1.Proizvajalec storitve si pridržuje pravico za izvajanje sprememb pogojev uporabe. Spremenjeni pogoji so za stranko zavezujoči, kot je opredeljeno v členu 384 civilnega zakonika; če je bila stranka ustrezno obveščena o spremembah in se v roku 14 dni po spremembi ni umaknila s pogodbe o opravljanju elektronskih storitev.

10.3.2.Cilj sprememb pogojev uporabe ni poseganje v pravice strank, ki so prav tako potrošniki v smislu člena 22 [1] civilnega zakonika in so spletno stran uporabljali pred izvedenimi spremembami, ki so v tem primeru upravičeni do upoštevanja predhodnih določb.

10.4.Spori: Kakršni koli spori med ponudnikom storitve in stranko, ki je obenem potrošnik, so predmet posameznih sodišč, ki delujejo v skladu s civilnim zakonikom. Kakršni koli spori med ponudnikom in stranko, ki obenem ni potrošnik, so predmet sodišča s pristojnostjo nad sedežem podjetja ponudnika.

Spletna stran uporablja piškotke, zaradi zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, s katerimi lahko uporabite naše storitve, zagotovite optimizirano vsebino in prilagodite spletno stran svojim potrebam. Piškotke lahko upravljate s spreminjanjem nastavitev brskalnika. Z nadaljno uporabo naše spletno stran, ne da bi spremenili nastavitve vašega brskalnika, se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem lahko najdete v Pravilniku o zasebnosti naše spletne strani.