Avtomobili

Audi A1

Dodal 17 julija 2018

Po predstavitvi svojih večjih bratov je sedaj Audi predstavil tudi svojega malčka. Novi A1 je deležen virtualnega kokpita, MirrorLink, Apple CarPlay,.. Serijsko je opremljen z  8,8-palčnim zaslonom na dotik oz za doplačilo je na voljo 10,1-palčni. Vsebuje najnaprednejše varnostne sisteme kot je samodejno zaviranje v sili, sistem za opozorilo o nenamerni menjavi voznega pasu, aktivni tempomat,…

Pri motorjih prihaja do sprememb pri oznakah kot tudi pri vrsti goriva saj se dizelski motorji pri tem modelu umikajo iz ponudbe. Litrski TFSI bo nosil oznako 25 in imel 70 kilovatov, 30 bo imel 85 kilovatov, 35 bo oznaka 1,5-literskega motorja s 110 kliovati ter najzmogljivejši 2-litrski TFSI motor s 147 kilovati bo nosil oznako 40.

Na trg prihaja v novembru, njegova cena se bo gibala od 17 pa vse do 30 tisočakov.

Novice

Največja novost v avtomobilih

Dodal 12 julija 2018

Audi je predstavil prve uradne fotografije notranjosti novega e-trona quattro in z njim največjo novost. Gre za dve kamere in dva digitalna zaslona, ki bosta nadomestila klasični stranski vzvratni ogledali. Zaslona nudita več stopenj prilagodljivosti in sicer z približanjem slike je enostavneje določiti kot prikaza ceste.

Avtomobili

Volvo S60

Dodal 10 julija 2018

Volvo je predstavil svojega novega aduta, ki nosi oznako S60. Podobno kot ostali modeli je postavljen na SPA (Scalable Product Architecture) platformo. Notranjost je dodelana ter pregledna. Na sredini armaturne plošče se nahaja 9-palčni zaslon na dotik preko katerega je povezan Sensus Connect infozabavni sistem.

Na voljo sta dve različici motorjev in sicer T5, ki zmore 250KM ter T6 z 316KM. Hibridni pogonski sklop nosi oznako T6 Twin Engine s štirikolesnim pogonom z 340KM ter T8 Twin Engine  prav tako s štirikolesnim pogonom in kar 400KM.

Za tiste, ki imajo pa radi še nekaj več je na voljo Polestarova predelava, ki ponuja optimizirano vzmetenje, izboljšane zavore ter 15 konjskih moči več.

Kupcem bo na voljo proti koncu letošnjega leta.

Nasveti

Kaj preveriti pri avtomobilu za brezskrbno pot na dopust?

Dodal 5 julija 2018

V poletnih mesecih je čas dopusta in daljših potovanj. Za brezskrbno potovanje je priporočljivo preveriti delovanje svojega avtomobila. To lahko storite sami ali pa se na pregled odpravite k strokovnjaku.

Najprej na vozilu pregledamo tekočine, pregledamo olje v motorju, nivo hladilne tekočine, nivo zavornega olja ter količino tekočine za pranje vetrobranskega stekla.

V teh prihajajočih vročih dneh, je potrebno poskrbeti tudi za klimo. Prižgemo ventilator ter z roko poizkusimo, če klima primerno hladi. Če piha topel zrak je potrebno obiskati mehanika. Najverjetneje jo je potrebno napolniti saj plin v klimatski napravi drži nekje do pet let.

Preveriti je potrebno tudi pnevmatike ter tlak v njih. Če imamo na avtu še vedno zimske jih je potrebno zamenjati za letne. Zimska pnevmatika se pri višjih temperaturah, ki so poleti hitreje obrablja, zmanjša se tudi njen oprijem. Preveriti moramo tudi rezervno pnevmatiko, ki mora biti vedno polna.

 

Avtomobili

Prenovljeni Audi Q5

Dodal 3 julija 2018

Z razliko od predhodnika je prenovljeni Q5 zaradi uporabe novih materialov ter aluminija lažji za kar 90 kilogramov. Ostaja podobnih mer vendar ostrejših linij, ki so podobne kot pri večjem bratu.

Novost je štirikolesni pogon, ki z lamelno in parkljasto sklopko omogoča odklop zadnje osi, kadar ta ni potrebna. To pomeni, da se pri manjših obremenitvah prenos moči prenaša zgolj na sprednji kolesi.

Motorja ostajata 2-litrski turbo dizel z 163KM, 3-litrski turbo diezel V6 motor z 282KM ter bencinski 2-litrski z 249KM.

Notranjost je natančno ter skrbno izdelana z vrhunskimi materiali, zunanjost pa krasijo kar 20-palčna platišča.

Cena za novi Q5 bo pričela pri 50.000€.